Talentpleje på Tårnby Gymnasium & HF

På Tårnby Gymnasium & HF ønsker vi at stille de bedste muligheder til rådighed for vores elever. Vi har derfor valgt at samarbejde med forskellige offentlige og private aktører for at give vores elever mulighed for at deltage i forskelligartede talentprogrammer. Læs om de faste talentprogrammer nedenfor.

Talentprogrammer

Udover de faste talentprogrammer modtager skolen hvert år en række tilbud om deltagelse i forskelligartede talentprogrammer, og afhængigt af vores vurdering af programmernes relevans og kvalitet sender vi elever ud i verden for at dygtiggøre sig og få en række oplevelser.

Et eksempel på det kan man høre om i podcast’en nedenfor, hvor Andrea og Karoline fra et af skolens matematik A-hold fortæller om deres besøg ved Netcompany i forbindelse med Girls’ Day in Science (eksternt link). Du kan finde podcast’en om Girls´day in Science her (eksternt link). Klippet fra TG starter ved 6:28.

Akademiet for Talentfulde Unge

Akademiet er et forum for læring. Man behøver ikke være et geni for at følge med, bare man har lysten til at blive klogere på en masse ting. På Akademiet får man mulighed for at deltage i forelæsninger på universitetet, eksklusive faglige workshops, seminarer og foredrag med nogle af Danmarks klogeste hoveder. Nogle af Danmarks mest spændende virksomheder besøges, og man får mulighed for at deltage i nationale og internationale konkurrencer. Aktiviteterne ligger så vidt muligt udenfor den almindelige undervisning, men det kan også være, man skal have fri fra skole en gang imellem.

Er Akademiet for Talentfulde Unge noget for dig?

 • Man skal elske at lære nyt?
 • Man skal have lyst til at møde nye mennesker?
 • Måske drømmer man om at kunne ”nørde igennem” sammen med andre, der har det på samme måde?
 • Man skal være dygtig og engageret i de fleste fag?
 • Man får noget ”tungt” på CV’et?
 • Man får et netværk, der kan række langt ind i fremtiden?

 

Optagelse på Akademiet starter med dig!

Synes man, at Akademiet lyder spændende, skal man tage fat i skolens talentkoordinator og få mere information.

Er man allerede blevet kontaktet af en lærer, så gælder det bare om at komme i gang med at skrive en ansøgning.

Men man kan kun komme ind på Akademiet, hvis man har opbakning fra sin skole.

For at blive optaget på Akademiet skal man

 • Være motiveret
 • Være indstillet på at gennemføre programmet ved siden af sin almindelige skolegang
 • Have fagligt og personligt overskud
 • Være indstillet af skolens rektor
 • Skrive en personlig motiveret ansøgning

TURBO – et center for innovative elever

Elever på TG der brænder for innovation og entreprenørskab har mulighed for at søge om at deltage i et innovationsforløb på TURBO.

TURBO er et talentprogram i innovation og entreprenørskab – med afdelinger i København og Odense – for gymnasieelver fra STX, HHX, HTX, HF & HG.

Men det er meget mere end et talentprogram – det er også et foretagsomhedslaboratorium og et kreativt pusterum for unge, som vil frem i verden med deres idéer, projekter og startups.

TURBO (tidligere CIEC) blev etableret i 2013 og er et tilbud og talentprogram til unge med drive, skabertrang og interesse  for innovation og entreprenørskab. På TURBO skabes der en kreativ platform væk fra de traditionelle skolerammer og de unge gives kompetencer til at lave innovation og entreprenørskab i forskellige kontekster. Ambitionen er at udklække handlekraftige og motiverede unge, som vil ud over rampen med idéer, projekter og virksomheder.

Vil du vide mere, kan du finde det på Generation Turbos hjemmeside (eksternt link).

Der er ansøgning om deltagelse i TURBO i starten af skoleåret, og ansøgningen skal godkendes af skolens talentkoordinator.

MasterClass på tværs

På TG har vi elever, der kan lide at skrive. Vi har elever, der skaber musik. Vi har elever der interesserer sig for naturen. Og vi har elever, der har lyst til at gøre en forskel i det samfund, vi lever i.

TG udbyder derfor sammen med andre gymnasier særlige MasterClass-forløb. Målet er at tilbyde interesserede elever udfordringer og oplevelser, der rækker ud over de almindelige fags kernestof.

Emnerne for de forskellige forløb spænder vidt.

Man ansøger om at deltage i en MasterClass hos skolens talentkoordinator.

Sprogcamp

Vi sender hvert år dygtige sprogelever fra TG på en sprogcamp i Hjørring, hvor de har mulighed for at fordybe sig i sprogene, konkurrere lidt og hygge sig med gymnasieelever fra resten af landet. Vi er hvert år stolte, når de hjemvendte elever kan berette om flotte placeringer i de afsluttende konkurrencer.

Eleverne skal være særligt dygtige inden for et af de fremmedsprog, som udbydes på skolen, så det er sproglærerne, der indstiller elever til at deltage.