Team Danmark på TG

På Tårnby Gymnasium & HF gør vi en indsats for at skabe rammerne for, at uddannelse og eliteidræt kan fungere side om side i elevernes hverdag. Vores mål er at skabe de bedst mulige resultater, både på sportsarenaen og i klasselokalet.

Til dig, som dyrker idræt på eliteniveau og eventuelt er Team Danmark-berettiget, tilbyder vi følgende:

  • Mulighed for en 3-årig eller en 4-årig STX-uddannelse (kræver Team Danmark-godkendelse)
  • Mulighed for fleksible aftaler i forhold til fravær, skriftlige opgaver, eksaminer, prøver og supplerende
  • Ekstraundervisning i tilfælde af længerevarende træningslejre og turneringer
  • Mulighed for morgentræning i samarbejde med skole, klub og kommune
  • Fællesmøder med skolens Team Danmark-koordinator og skolens andre eliteatleter, omhandlende hverdagens udfordringer i forhold til idræt og skole
  • Vejledning omkring individuelle behov ved skolens Team Danmark-koordinator

Tårnby Gymnasium & HF fremgår på Team Danmarks hjemmeside, som en skole med gode vilkår for elever med en sportslig godkendelse fra Team Danmark. Se link her.

Julie Klug Jungslund 
– Tidligere Team Danmark-elev på Tårnby Gymnasium & HF

Idrætsgren
Jeg har spillet basketball i 11 år og spiller i BK Amager. Jeg spiller nu på klubbens U19, 1. division og Dame-ligaholdet. Jeg træner fire gange om ugen og spiller kamp 1-2 gange om ugen. Jeg har spillet på U15 og U16 landshold og var til EM i sommer. Lige nu er jeg hjælpetræner på U14 landsholdet.

Balance mellem skole og idræt
Jeg valgte blandt andet TG, fordi at der kunne spares rejsetid til og fra træning, da jeg træner og spiller kampe på Amager.

Det er meget vigtigt at kunne planlægge sin tid for at kunne passe både skole og idræt på højt plan. Derudover er det vigtigt at have overskud og vilje til både at gennemføre en ungdomsuddannelse og passe sin sport på eliteniveau.

Tårnby Gymnasium & HF
På TG er der plads til forskellighed, og jeg føler, at der er plads til alle typer af elever. Jeg følte mig accepteret og forstået af mine klassekammerater, selvom min hverdag er meget forskellig fra de fleste andre elever på skolen. Det sociale liv er utrolig godt, og jeg følte mig godt tilpas på skolen, hvor jeg også var med i fredagscaféudvalget.