Fransk

Hvis du vælger fransk på STX eller HF, åbner du døren til et stort sprogområde. Fransk tales ikke kun i Frankrig, men også i Belgien, Schweiz, Luxembourg og Canada. Desuden er fransk det officielle sprog i de fleste tidligere franske kolonier.

I fransktimerne skal du lære at kommunikere på fransk på mange forskellige og innovative måder, og du vil komme til at beskæftige dig med de fransktalende landes kultur, historie og samfundsforhold - både via noveller og sagprosa, men også gennem film og IT.

Fransk indgår i samarbejde med andre fag, og det er oplagt at lave tværfaglige undervisningsforløb med musik, mediefag, historie, samfundsfag og andre sprogfag.

Der er også mulighed for at komme på studierejse og praktisere din sprogfærdighed og opnå en interkulturel  forståelse af, hvad det vil sige at være europæer. Frankrig er et meget vigtigt land i Europa, der sammen med Tyskland har stor indflydelse på europæisk samarbejde og udvikling. Gennem faget fransk  og den sprogfærdighed, du opnår gennem din ungdomsuddannelse, får du mulighed for senere at studere i Frankrig eller andre fransksprogede lande.

Se læreplaner her:

Fransk, STX

Fransk, HF