Spansk

Spanien er et yndet feriemål for mange danskere og uden for turistområderne taler kun få spaniere andre sprog, så kan man sproget, får man mange flere oplevelser med hjem.
Men især uden for Europa åbner der sig en hel verden. Man kan tale med regnskovs-indianerne i Peru, med cowboys på Argentinas sletter, med velhavende eksilcubanere i Miami og illegale indvandrere i Californien.

Undervisningen i spansk er anvendelsesorienteret og lægger dermed hovedvægten på din evne til at kommunikere på sproget i relevante situationer.

Faget spansk har 4 hovedmålsætninger:
1. At være et vindue mod verden - dvs. at det spanske sprog skal være din adgangsbillet til at forstå de spansksprogede samfund og deres kultur.

2. At lære dig at kommunikere med relevante målgrupper - dvs. at du kan læse og forstå spansksprogede tekster, at du kan skrive enkelt og sammenhængende på spansk, samt indgå i en samtale på et nogenlunde flydende spansk. Grammatik indgår som en støtte for indlæring af sproglige strukturer.

3. At bibringe dig en æstetisk forståelse - hvilket betyder at faget skal give dig forståelse for og redskaber til at forholde dig til forskellige kulturelle oplevelser.

4. At fremme din interkulturelle forståelse - dvs. skærpe din bevidsthed om spillereglerne i forskellige kulturelle situationer.

Spansk i tal 
Spansk er modersmål for 328,5 millioner og tales i Spanien og i 20 andre spansktalende lande:
Argentina, Bolivia, Chile, Columbia, Costa Rica, Cuba, Dominikanske Republik, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Uruguay, Venezuela, samt i 7 mindre territorier, Andorra, Belize, Filippinerne, Frankrig, Gibraltar, USA, Ækvatorialguinea.

Se læreplaner her:

Spansk A, stx

Spansk B